Fietsverzekering
U kunt bij ons in de winkel uw net aangeschafte fiets, e-bike en occasion verzekeren tegen fietsdiefstal en/of schade. Wij verzekeren uw fiets bij de ANWB, dit omdat deze verzekeringen gunstig en snel af te sluiten zijn! Wij bieden bij ons in de winkel 3 types fiets verzekeringen aan van de ANWB (unigarant), waarvan de doorlopende fietsverzekering alleen in een fietsenwinkel af te sluiten is (dus niet zelf bij de ANWB). Op de website van de ANWB zijn de verzekeringen net iets anders. Informatie over de verzekeringen die wij aanbieden zijn onderaan op deze pagina te lezen.


Scherpe premie, extra leden voordeel
✓ Eerste 3 jaar verzekerd voor nieuwwaarde!
✓ Geen eigen risico na diefstal

Normale fietsverzekering
Een normale fietsverzekering is een verzekering tegen diefstal van een fiets, deze verzekering is voor 3 jaar lang. U betaalt de premie voor deze verzekering in 1x en de fiets is voor de eerste 3 jaar 100% verzekerd. Mocht de fiets gestolen worden raakt u bij deze verzekering wel de premie kwijt. U dient dus bij de nieuwe fiets een nieuwe verzekering af te sluiten. Als extra optie biedt deze verzekering nog een schade pakket en een pechhulp pakket. Mocht u gekozen hebben voor het extra schade pakket en schade rijden, maken of veroorzaken aan uw fiets dan geldt er een eigen risico van €50,-. De overtollige schade zal de ANWB vergoeden. Mocht u gekozen hebben voor het extra pechhulp pakket en pech hebben onderweg, tijdens een tour, onderweg naar uw werk ect. dan kunt u de ANWB opbellen. De ANWB komt dan langs en probeert uw fiets ter plaatsen te repareren. Mocht dit niet lukken brengt de ANWB uw fiets naar de dealer toe.

Doorlopende fietsverzekering
Een doorlopende fietsverzekering is een verzekering tegen diefstal van een fiets, de duur van deze verzekering kunt u zelf bepalen! Mocht u het niet meer nodig vinden om de fiets verzekerd te hebben dan is deze na het eerste jaar dagelijks opzegbaar. U betaalt de premie voor deze verzekering per jaar, of per maand (deze optie is wel net iets duurder), de fiets is voor de eerste 3 jaar 100% verzekerd. Wat extra gunstig is aan deze verzekering , als de fiets gestolen wordt blijft de premie gewoon doorlopen op de nieuwe fiets. U raakt dus niet uw premie kwijt zoals bij de normale fietsverzekering. Als extra optie biedt deze verzekering net als de normale fietsverzekering nog een schade pakket en een pechhulp pakket. Mocht u gekozen hebben voor het extra schade pakket en schade rijden, maken of veroorzaken aan uw fiets dan geldt er een eigen risico van €50,-. De overtollige schade zal de ANWB vergoeden. Mocht u gekozen hebben voor het extra pechhulp pakket en pech hebben onderweg, tijdens een tour, onderweg naar uw werk ect. dan kunt u de ANWB opbellen. De ANWB komt dan langs en probeert uw fiets ter plaatsen te repareren. Mocht dit niet lukken brengt de ANWB uw fiets naar de dealer toe.

Blijven Fietsen verzekering
Deze verzekering is bijna hetzelfde als de doorlopende fietsverzekering, alleen deze fietsverzekering beschikt over track&trace-systeem. Hiermee probeert de ANWB in combinatie met de politie uw fiets na diefstal zo snel mogelijk terug te vinden. Let er wel op dat dit track&trace-systeem alleen te gebruiken is in Nederland. Mocht uw fiets dus over de grens zijn kan er helaas vrij weinig aan gedaan worden.

Fietsverzekering zelf via de ANWB
U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf uw fiets te verzekeren bij de ANWB. Dit kan gemakkelijk via de website van de ANWB. Mocht uw fiets dan gestolen worden wordt het bedrag van de fiets overgemaakt naar uw rekening. U wordt dus niet zoals bij onze verzekeringen in natura betaald (dus een nieuwe fiets).

Bekijk de verzekeringen van ANWB zelf op de website van ANWB.

Klik hier om de website van ANWB te bezoeken.

Fiets gestolen, wat nu?
Helaas worden er in Nijmegen regelmatig fietsen gestolen, Nijmegen is momenteel nummer #1 in fietsdiefstal, we staan tegenwoordig zelfs boven Amsterdam. Mocht u de pech hebben dat uw fiets gestolen is dient u aangifte te doen van de diefstal bij de politie. Dit kan tegenwoordig makkelijk online (Om aangifte te doen, klik hier). Als u de aangifte afgerond hebt ontvangt u binnen een aantal dagen het proces-verbaal via de mail. Als u deze ontvangen heeft gaat het vaak erg snel. U komt met het proces-verbaal en de twee orginele fietssleutels naar onze winkel, we zoeken samen een nieuwe fiets uit en wij regelen veder alles met de verzekering. U hoeft dit dus niet meer zelf te doen, het is namelijk al erg genoeg dat de fiets gestolen is. Met een beetje geluk kunt u dezelfde dag nog met de nieuwe fiets bij ons de showroom verlaten! Dit is helaas niet altijd het geval, soms wilt de ANWB nog een steekproef uitvoeren. In dit geval willen ze nog de sleutels controleren van de gestolen fiets. U kunt in dit geval na verwachting binnen 5 werkdagen uw nieuwe fiets bij ons komen ophalen.


Meer informatie
Mocht u meer informatie willen over de fietsverzekeringen, kom gerust langs bij ons in de winkel! U bent van harte welkom en wij zullen u zo goed mogelijk erover proberen te infomeren. Mocht u meer informatie willen en het komt u niet uit om langs te komen, bel ons gerust even op!

Veel gestelde vragen:

Na het afsluiten van een Blijven Fietsen verzekering bestellen wij het track&trace-systeem. Deze wordt in de meeste gevallen bij de motor gemonteerd, dit is de beste plek voor het signaal. De zender wordt weggewerkt onder de motor cover bij het frame.