Accu Testen

Uw accu testen, controleren en laten analyseren

Wat inmiddels wel bekend is bij de elektrische fiets is dat de accu niet het oneindige leven heeft. Naarmate de fietsaccu en de cellen in de accu ouder worden gaan deze minder goed werken. Dit behoort tot de normale slijtage van een fietsaccu. Afhankelijk van leeftijd, gebruik en vele andere factoren kan een fietsaccu minder capaciteit over hebben. Door de accu te laten testen kunnen we erachter komen hoeveel energie er nog in de accu zit.  Als u niet weet hoever u nog met een accu kan fietsen kan dat voor nare problemen zorgen.

Gelukkig is daar wat aan te doen. Door de accu te laten testen weet u wat u nog aan de accu heeft en wat de capaciteit van de accu is in verhouding met toen de accu nog nieuw was. Hierdoor komen we er snel en makkelijk achter hoever u nog met ondersteuning kunt fietsen voordat de accu weer opgeladen moet worden. Is de schatting dat u voor uw gebruik niet ver genoeg meer met de accu kunt fietsen. Dan kunt u altijd overwegen om een nieuwe accu aan te schaffen of om de accu te laten reviseren.

Wellicht staat u wel op het punt om uw fiets in te ruilen of door te verkopen, dan is het ook handig om te weten hoeveel de fiets nog waard is. Een fiets met een goede accu is immers meer waard dan een elektrische fiets waarvan de accu vervangen moet worden. En dat is een zekerheid waar zelfs wij als fietsenmaker niet omheen kunnen.

Daarom willen wij bij iedere elektrische fiets die ingeruild wordt er zeker van zijn dat wij u de beste prijs kunnen bieden. Die zekerheid bieden we door van te voren de accu te testen zodat er ingeschat kan worden of de accu nog genoeg kracht in zich heeft om verkocht worden aan een volgende klant.

Het kost u €10,- euro om een accu door te laten meten. Hierbij geven wij u ook een grafiek waarin U kunt zien wat de accu nog aan restcapaciteit over heeft. Besluit U daarna om toch een nieuwe accu bij ons te kopen of om de fiets in te ruilen voor een nieuwe fiets, dan krijgt U de €10,- euro van ons terug. Dit wordt verrekend op de factuur.

Helaas kunnen wij niet voor alle fietsen de accu doormeten. Dit door de vele verschillende soorten accu's die er te krijgen zijn. We blijven onszelf verbeteren en investeren om zoveel mogelijk accu's door te kunnen meten. Wilt U weten of uw accu ook doorgemeten kan worden of wilt U meer informatie hierover krijgen? Kom dan langs of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Bosch accu testen, controleren en laten analyseren
Ook is het mogelijk om uw Bosch accu te laten testen, controleren en te laten analyseren. Om deze metingen uit te voeren, maken we gebruik van een officiële Bosch e-bike capaciteit tester. De kosten van deze meting kost u net zoals de meting van de andere accu's €10,-. Bij Bosch fiets accu's is het ook mogelijk om deze in winterslaap te zetten. Dit houd in dat de accu door ons apparaat tot 70% ontladen word, de accu kan daarna pas weer geactiveerd worden op het moment dat deze aangesloten word op de oplader. Het in winterslaap brengen van een Bosch accu word vaak in de winter gedaan, het woord zegt het eigenlijk al 'winterslaap'. Omdat de meeste klanten in de winter minder tot nauwelijks fietsen is het verstandig om de accu in winterslaap te brengen. Dit omdat u zich dan geen zorgen hoeft te maken om de accu, u hoeft hem dan niet elke maand aan de lader te leggen, pas als u van plan bent om de fiets weer te gaan gebruiken. De winterslaap kan veder ook geen kwaad voor de accu, dit beschermd juist de accu als deze niet tot nauwelijks geladen zal worden.

Voorbeeld Testrapport

Accu Testen Grafiek Evers Janssen Tweewielers

Onze algemene Accutester

Voorbeeld Testrapport Bosch

Accu Testen Grafiek Evers Janssen Tweewielers

Onze Bosch accutester